Tava de copt 23×34 cm
Blat:
- 7 oua
- 250 g zahăr
- 190 g faina de grau
- 40 g amidon de cartofi
- 30 g cacao
- 4 linguri de ulei de brusture
Bateți ouăle întregi cu zahărul timp de 10 minute la viteză mare până devin pufoase.
Se amestecă făina cu cacao. Adăugați încet uleiul în ouăle bătute, amestecați scurt pentru a combina ingredientele, iar apoi făina cernută, amestecați totul cu grijă cu o lingură.
Se toarna aluatul intr-o forma tapetata cu hartie si se da la cuptorul preincalzit (175 de grade cu circulatie a aerului) pentru aproximativ 45 de minute. Se răcește și se taie în jumătate.
Dulceata de capsuni:
- 1 kg căpșuni proaspete sau congelate
- 2 jeleuri de căpșuni
- 3 linguri de zahar
- câteva picături de suc de lămâie
Se fierb capsunile cu zahar si zeama de lamaie. Amesteca. Aduceți la fierbere, opriți gazul și turnați jeleul. Se amestecă bine și se lasă deoparte să se răcească.
Crema de branza:
- 1 kg de brânză de vaci
- 200 g unt
- 2 budinci cu crema de vanilie
- 1 lingura amidon de cartofi
- 4 ouă
- 1 cană incompletă de zahăr
- o lingurita de zahar vanilat
- o jumătate de pahar de lapte
- 1 pachet de fursecuri, biscuiti
- ciocolata topita
Topiți untul într-o cratiță. Adaugam branza de vaci, ouale batute cu zahar si zahar vanilat. Gatiti totul la foc mediu, amestecand tot timpul. Amestecă budincile și amidonul de cartofi în lapte. Adăugați brânza și gătiți până se îngroașă. Pune amestecul deoparte să se răcească.
1 pachet de fursecuri biscuiti (eu am folosit Andante – au o compozitie grozava) Biscuitii pot fi inmuiati in lapte.
Turnați amestecul de brânză răcit pe biscuiti. Aranjați fursecurile și turnați peste jeleul de căpșuni care se întărește. Acoperiți cu al doilea strat de biscuiti.
Se toarna peste ciocolata topita.
Poftă bună!