Vă prezentăm o rețetă de prăjitură originală cu pere, un desert aspectuos și extrem de delicios. Deși pare o rețetă complicată, ce o să-ți ia mult timp la bucătărie, această prăjitură se prepară foarte simplu și rapid. Bucurați-i pe cei dragi cu un desert savuros , aromat și apetisant.
Ingrediente:
4 bucăți | Pere |
320 g | Zahăr |
3 bucăți | Ouă |
100 g | Unt |
100 g | Miez de nucă |
100 g | Făină |
1 lingură | Cacao |
1 plic | Praf de copt |
2 linguri | Lapte condensat fiert |
Mod de preparare:
- Decojiți 3 pere și puneți-le la fiert în apă cu 200 g zahăr. Lăsați să fiarbă timp de 20 de minute la foc mic.
- Bateți 3 albușuri, 60 g zahăr, până obțineți o bezea albă și pufoasă.
- Într-un bol bateți 100 g unt, 60 g zahăr și 3 gălbenușuri. Adăugați miezul de nucă mărunțit, făina, cacao, praful de copt și o pară dată prin răzătoare și omogenizați aluatul.
- Peste aluatul obținut puneți bezeaua pregătită mai devreme și cu ajutorul unei spatule amestecați atent, astfel încât aluatul să rămâie la fel de pufos.
- Puneți aluatul într-o tavă ( 30x15x5) tapetată cu hârtie de copt. Aranjați perele fierte în mijlocul tavei și în jurul perelor puneți sos de caramel. Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180˚C, timp de 35 de minute. Presărați prăjitura cu pudră .
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!
Sursa: Savuros