Checuri

Un desert cu o delicatețe cum nu ați mai întâlnit până acum – chec cu pere!

 

 

 

 

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură originală cu pere, un desert aspectuos și extrem de delicios. Deși pare o rețetă complicată, ce o să-ți ia mult timp la bucătărie, această prăjitură se prepară foarte simplu și rapid. Bucurați-i pe cei dragi cu un desert savuros , aromat și apetisant.

 

Ingrediente:

4 bucăți Pere
320 g Zahăr
3 bucăți Ouă
100 g Unt
100 g Miez de nucă
100 g Făină
1 lingură Cacao
1 plic Praf de copt
2 linguri Lapte condensat fiert

Mod de preparare:

  1. Decojiți 3 pere și puneți-le la fiert în apă cu 200 g zahăr. Lăsați să fiarbă timp de 20 de minute la foc mic.
  2. Bateți 3 albușuri, 60 g zahăr, până obțineți o bezea albă și pufoasă.
  3. Într-un bol bateți 100 g unt, 60 g zahăr și 3 gălbenușuri. Adăugați miezul de nucă mărunțit, făina, cacao, praful de copt și o pară dată prin răzătoare și omogenizați aluatul.
  4. Peste aluatul obținut puneți bezeaua pregătită mai devreme și cu ajutorul unei spatule amestecați atent, astfel încât aluatul să rămâie la fel de pufos.
  5. Puneți aluatul într-o tavă ( 30x15x5) tapetată cu hârtie de copt. Aranjați perele fierte în mijlocul tavei și în jurul perelor puneți sos de caramel. Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180˚C, timp de 35 de minute. Presărați prăjitura cu pudră .
  6. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Savuros