Ingrediente:
300 ml smântână dulce (deja îndulcită, iar dacă nu se adaugă 2 linguri de zahăr pudră sau după gust),
800 g + 150 g căpșuni proaspete (sau fructe la alegere, zmeură, fructe de pădure, banane..),
300 g de biscuiți, piscoturi.
Mod de preparare:
Intr-un vas adanc, batem smantana, care trebuie sa fie rece, de la frigider.
Bateți cu mixerul până se îngroașă ca frișca, dar aveți grijă să nu exagerați pentru a nu forma cocoloașe.
Spălați căpșunile sub jet de apă rece și îndepărtați tulpinile.
Pune opt sute de grame de căpșuni într-un castron adânc și amestecă-le cu un blender de mână până obții o pastă groasă.
Tăiați restul de 150 g de căpșuni în cuburi mici. Adăugați piureul de căpșuni la frișcă.
Bateți cu un mixer la viteză mică până când ambele ingrediente sunt combinate.
Veți obține un amestec cremos semi-lichid. Se adauga capsunile tocate si se amesteca cu o lingura sau o spatula.
Pregătiți o tavă de copt de dimensiune medie și tapetați-o pe toate părțile cu folie alimentară.
Folia trebuie să se extindă din toate cele patru laturi ale tavii, astfel încât tortul să se potrivească bine mai târziu.
Puneți un strat de biscuiți pe fund. Dacă folosiți biscuiți subțiri, atunci veți avea nevoie de două straturi (dar biscuiții sunt cei mai buni pentru acest tort).
Se toarnă în ea tot amestecul de căpșuni, se întinde uniform și se nivelează, apoi se așează deasupra un nou rând de biscuiți/biscuiți.
Acoperiți bine prăjitura cu folie și puneți-o la congelator pentru aproximativ 4 ore.
În acest timp, prăjitura se va întări, iar prăjiturile vor absorbi excesul de umiditate. Puteți îndepărta cu ușurință matrița din folie.
Se aseaza pe o farfurie de desert si se presara deasupra zahar pudra.
Pofta buna!