Vă prezentăm o rețetă inedită de prăjitură cu brânză, mere și bezea. Combinația dintre straturi este ideală. Blatul este fraged, crema de brânză este fină și moale, stratul de mere dulci cu note de scorțișoară se combină perfect cu bezeaua aerată și pufoasă. Te îndemnăm neapărat s-o preparați și voi, veți rămâne uimit de gustul ei magnific.
Ingrediente:
Aluat
220 g | Făină |
40 g | Zahăr |
100 g | Unt |
50 g | Smântână |
1 bucată | Gălbenuș de ou |
1/2 linguriță | Praf de copt |
Stratul de brânză
250 g | Brânză de vaci |
70 g | Zahăr |
1 bucată | Gălbenuș de ou |
1 plic | Zahăr vanilat |
Stratul de mere
4 bucăți | Mere |
1/2 linguriță | Praf de scorțișoară |
Bezea
2 bucăți | Albușuri de ou |
3 linguri | Zahăr |
1/2 linguriță | Suc de lămâie |
Mod de preparare:
- Mai întâi pregătiți aluatul: puneți într-un bol gălbenușul, zahărul, untul topit, smântâna, praful de copt și amestecați până obțineți o compoziție omogenă. Apoi adăugați făina și frământați un aluat moale și nisipos.
- Întindeți aluatul direct într-o tavă cu dimensiunile (25 X 30 cm) tapetată cu hârtie de copt. (Când întindeți aluatul trebuie să aveți mare grijă, deoarece se rupe ușor), ridicați puțin din aluat și pe marginile tăvii.
- Între timp puneți în robotul de bucătărie, brânza de vaci, zahărul, gălbenușul, zahărul vanilat și amestecați până obțineți o cremă fină. Repartizați uniform crema de brânză peste blat.
- Spălați merele, curățațile de cotor și le tăiați felii subțiri. Peste crema de brânză aranjați feliile de mere apoi presărați cu scorțișoară. Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C pentru 25-30 de minute.
- Între timp bateți spumă tare albușurile cu zahărul și sucul de lămâie. Puneți albușurile bătute peste prăjitura coaptă, faceți decor la dorință cu ajutorul unei lingure și mai dați la cuptor pentru încă 10-15 minute ( micșorând temperatura la 170°C).
- Lăsați prăjitura să se răcească la temperatura camerei apoi o puteți porționați în felii. Savurați cu plăcere!
Pofta buna!