Ingrediente:
- 500 g paste (paste Stellini)
- 100 g branza galbena rasa/mozzarella
Pentru sosul alb:
- 50 g unt
- 15 g faina
- 500 ml lapte
Pentru umplutura:
- 1 ceapă
- 3 catei de usturoi
- 700 g carne tocată
- 200 g sos de rosii
- sare, piper, nucsoara, condimente dupa gust
Mod de preparare:
1. Gatiti pastele „al dente” conform instructiunilor de pe ambalaj. Într-o tigaie, se topește untul la foc mic și se prăjește făina până devine ușor galbenă.
Se toarnă treptat laptele și se amestecă până se îngroașă. Asezonați sosul cu sare și piper.
2. Turnați sosul în pastele fierte și amestecați. Adăugați brânza mărunțită și amestecați din nou până când totul este omogen.
3. Intr-o tigaie se caleste ceapa tocata marunt si usturoiul ras, apoi se adauga carnea tocata si se fierbe pana isi schimba culoarea si excesul de lichid se evapora. Se condimentează, se adaugă sosul de roșii și se amestecă.
4. Într-un vas rezistent la cuptor, aranjați: jumătate de paste, jumătate de umplutură de carne tocată, jumătate de paste și terminați cu umplutura. Se presara deasupra branza galbena rasa.

5. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30 de minute.
Poftă bună!