Ingrediente:
Bază:
- 150 g biscuiti
- 70 g unt topit
Crema:
- 250 g mascarpone
- 80 g zahăr
- 140 g iaurt simplu
- 2 ouă
- 25 ml lamaie
- vanilie
- 2 linguri făină simplă
Decor:
- felii de lamaie si frunze de menta
Mod de preparare:
1. Rupeți biscuiții într-un blender – amestecați-i, apoi adăugați untul topit – continuați să mixați.
2. Pregătiți formele pentru cupcake și turnați aluatul în ele, netezindu-l cu fundul unui pahar.
3. Puneți mascarpone într-un bol, stropiți cu zahăr, adăugați iaurt simplu – bateți, apoi adăugați ouăle bătute, turnați zeama de lămâie, adăugați vanilie – bateți și la final stropiți cu făină – continuați să batem până la o consistență puțin groasă.
4. Întindeți crema rezultată pe bază în cupcakes și coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute la 180 °C.
5. După ce s-a copt, se lasă să se răcească și se ornează cu felii de lămâie și o frunză de mentă.

Pofta buna!