Desert

Un tort delicios și foarte glamour cu blat pufos, cremă de zmeură, coacaze, capsuni, cirese și jeleu de fructe de pădure

 

 

Un tort delicios și foarte glamour cu blat pufos, cremă de zmeură, coacaze, capsuni, cirese și jeleu de fructe de pădure

Igrediente:

 Blat:

5 ouă

3/4 cană zahăr

3/4 cană făină

1/4 cană amidon de cartofi

un praf de sare

Crema cu fructe:
600 ml frisca 30-36%

400 g fructe de padure, zmeura, coacaze, capsuni, cirese etc. d. (Am coacăze) – poate fi congelată

o jumătate de cană de zahăr

4 linguri gelatina

1/3 cană apă

Suplimentar:
1 jeleu de capsuni

400 ml apă fierbinte

o jumătate de cană de fulgi de cocos

o jumătate de cană de afine pentru decor

1/3 cana apa + 1 lingura zeama de lamaie – pentru umezirea prajiturilor

 

Mod de preparare :

 Blat:

Bate albușurile tare cu un praf de sare.

Adăugați treptat zahărul și bateți până când spuma devine groasă și strălucitoare și zahărul se dizolvă. Apoi adăugați treptat gălbenușurile, amestecați.

Cerneți făina și amidonul în masă în mai multe reprize și amestecați bine cu o lingură.

Transferam aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt – dimensiuni 21×26 cm.

Se da la cuptor, se incalzeste la 170 ºС si se coace aproximativ 30 de minute – pana cand o scobitoare iese uscata.

Se răcește blatul și se taie în două. Udați ambele părti cu apă amestecată cu suc de lămâie.

Se spală fructele de pădure, se pun într-o cratiță, se acoperă cu zahăr și se fierb. Gatim cateva minute pana se elibereaza zeama.

Se pune gelatina intr-o cana, se toarna apa peste ea sa fie complet acoperita si se lasa deoparte 10 minute pana se umfla.

 Amestecați fructele într-un mousse fin. Încinge gelatina cu grijă într-o cratiță (sau la cuptorul cu microunde), amestecând constant, încercând să nu fiarbă, deoarece își va pierde proprietățile.

Turnați gelatina topită în fructele de pădure fierbinți și amestecați bine. Răciți totul, apoi dați la frigider aproximativ 10-15 minute până se îngroașă ușor – dar rețineți că mousse-ul se întărește repede!

Bateți tare smântâna răcită. Pune deoparte aproximativ 1 cană de friscă pentru decor. Adăugați treptat mousse de fructe în cea mai mare parte a cremei, amestecați

Dam crema la frigider pentru o vreme sa se ingroase putin, dar atentie pentru ca se ingroasa repede!

Puneți primul blat înmuiat într-o tavă de copt și turnați peste el crema de fructe.

Al doilea blat se decupează cu ajutorul unui pahar in cercuri și se așează cu grijă pe cremă.

Intinde totul uniform cu frisca ramasa.

 Se presara deasupra fulgi de cocos, evitand partile tocate. Punem totul la frigider

Jeleu de căpșuni, se toarnă 400 ml apă fierbinte, se amestecă bine, se răcește și se trimite la frigider astfel încât să înceapă să se întărească.

Umpleți găurile din aluat cu jeleu ușor îngroșat.

Pune câteva afine în fiecare gaură.

Pune aluatul la frigider pentru cateva ore.

Poftă bună!