Bauturi

Vin medicinal din flori de soc pentru raceli, gripa si probleme de stomac

 

 

Vin medicinal din flori de soc pentru raceli, gripa si probleme de stomac

 

Vin medicinal de soc pentru raceala si pentru imbunatatirea circulatiei sangvine

În 5 litri de apă adăugați 500 g de lămâi, 300 g zahăr și 6 flori mari de soc. De asemenea, puteți adăuga câteva lămâi după gust.

Închideți și lăsați la soare timp de 7 zile. Se amestecă din când în când și se acoperă cu un capac, dar nu se sigilează.

Se strecoară și se bea rece. Unii o fac în 10 litri de apă cu 30 de culori, dar această doză este ideală pentru mine. Poate sta la frigider zile întregi.

Mai jos puteți citi rețeta originală, clasică de vin:

 

Ingrediente:

  • 10-15 flori de soc
  • 4-5 litri de apa
  • 700 g zahăr
  • 2-3 lămâi
  • 30 ml. otet de mere sau de vin

 

Mod de preparare:


Zahărul se dizolvă în apă caldă. Apoi așteptați să se răcească siropul. In siropul rece adauga lamaie, otet si floarea de soc. Lăsați acest amestec să stea timp de 24 de ore.

Apoi se strecoară și se toarnă în sticle de sticlă, care ar trebui să fie bine închise. Sticlele trebuie ținute calde timp de 2 săptămâni, agitându-le periodic. După 2 săptămâni, vinul este gata de utilizare. Vinul delicios se bea dupa o masa de 50 ml.

Reglează mișcările intestinale, purifică sângele, reduce crampele stomacale și intestinale, îmbunătățește apetitul și circulația sângelui.

Vinul fiert este folosit pentru a trata bronșita, răceala, gripa și chiar pneumonia.

Ingrediente active

Conține vitaminele A, B1, B2, C, uleiuri esențiale, substanțe amare, acid malic, zaharoză și multe altele. Florile contin glicozide, tanin, flavonoide, caroten si vitamina C, in timp ce fructele contin alcaloizi, caroten, tanin, acizi organici. Se crede că proprietățile de vindecare se datorează flavonoidelor, care sunt antioxidanți puternici care protejează celulele de deteriorare.

Proprietăți


curative Conține proprietăți curative în toate părțile sale: în flori, în fructe, în frunze, în coajă și în rădăcină.

În primul rând, socul are efecte antivirale, antioxidante și anticancerigene. Studiile confirmă că socul nu numai că reduce riscul de răceală și gripă, dar ameliorează și simptomele și, de asemenea, reduce durata răcelilor și gripei.

Socul este, de asemenea, un instrument excelent pentru tratarea bolilor respiratorii, cum ar fi bronșita și pneumonia, precum și pentru ameliorarea simptomelor la pacienții cu tuberculoză. De asemenea, este folosit pentru inflamarea cavității bucale, iar sub formă de inhalații este folosit și pentru sinusurile inflamate.

Luat sub formă de ceai fierbinte, provoacă transpirație crescută, eliminând astfel organismul de toxine. Transpirația și detoxifierea reduc temperatura corpului, ceea ce este important pentru calmarea simptomelor răcelii și îmbunătățirea funcției respiratorii.

În acest scop, florile de soc pot fi folosite singure sau în combinație cu florile de tei și mușețel.

Socul este, de asemenea, folosit pentru a preveni cancerul. Întărește sistemul imunitar. Este, de asemenea, un bun diuretic care este folosit pentru a trata bolile rinichilor și vezicii urinare.

Fructele sunt eficiente în îmbunătățirea peristaltismului intestinal și sunt folosite pentru constipație.

Forme medicinale


Socul este folosit pentru a face ceai, suc, vin și dulceață. Dulceata este facuta din fructe de soc si este foarte gustoasa si are o aroma placuta. O mare delicatesă care îmbunătățește mișcările intestinale. Ideal pentru utilizare de către copii.

Prepararea ceaiului: 

o floare uscată se toarnă cu un pahar cu apă fierbinte. Acoperiți vasul timp de 20-30 de minute, strecurați, îndulciți cu miere și beți o jumătate de cană, de trei până la patru ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă.

Suc de soc: 

1 lingura de floare de soc,

1 kg zahar,

0,5 litri otet de vin,

1 lamaie,

5 litri apa.

Se pune zaharul in apa si se adauga otetul. Gatiti 30 de minute la foc mic. Apoi adăugați floarea de soc și lămâia feliată și gătiți încă 5 minute.

Amestecul se lasă să stea peste noapte, iar a doua zi se filtrează prin tifon și se toarnă în sticle bine închise.

O ceașcă de ceai fierbinte proaspăt preparată ajută la a face față simptomelor răcelii și gripei. Ceaiul vă va ajuta să transpirați, să reduceți temperatura corpului și să ușurați tusea persistentă.

Notă: Deoarece nu există date suficiente privind utilizarea în condiții de siguranță în timpul sarcinii și alăptării, nu se recomandă utilizarea fructelor de soc la femeile însărcinate și care alăptează.

 

 Sursa