Retete de Mancaruri

Vinete umplute cu carne tocată – cea mai bună mâncare făcută vreodată din vinetele!

 

 

Vinete umplute cu carne tocată – cea mai bună mâncare făcută vreodată din vinetele!

 

Vă prezentăm o rețetă de vinete delicioase, umplute cu carne tocată. Dacă sunteți amator al acestei minunate legume, atunci rețeta de mai jos cu siguranță merită încercată. Obțineți un fel de mâncare cald deosebit de aspectuos, apetisant și aromat, ce cucerește imediat ce-l scoateți din cuptor. Vinetele umplute sunt perfecte atât pentru cina de familie, cât și pentru masa de sărbătoare. La cât de aspectuoase sunt, acestea vor surprinde oaspeții prin gust desăvârșit și aromă intensă.

 

 Ingrediente:

– 4 vinete

– 250 g de carne tocată (porc sau vită)

– 1 ceapă

– 2 căței de usturoi

– 3 linguri de ulei vegetal

– 5 roșii (4 roșii pentru carnea tocată, 1 roșie pentru sos)

– 1 lingură sos de soia

– 2 ardei grași (1 ardei pentru prăjit, 1 ardei pentru sos)

– 2 pahare suc de roșii

– sare

– piper negru măcinat

– zahăr

 

 Mod de preparare:

1. Pentru început, decojim vinetele. Cu ajutorul unui cuțit, le decojim parțial.

2. Adăugăm vinetele într-un vas cu apă. Adăugăm sare și le lăsăm la temperatura camerei 30-40 de minute.

3. Într-o tigaie cu ulei încins, prăjim ceapa tăiată mărunt și usturoiul tocat.

4. Adăugăm carnea tocată și 250 ml de apă. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.

5. Tăiem roșiile bucăți mari, pe urmă le dăm prin răzătoare.

6. Adăugăm roșiile pregătite anterior, peste carnea tocată.

7. Amestecăm totul bine și gătim la foc mic până la omogenizare.

8. Într-o tigaie, coacem vinetele.

9. Într-o tigaie separată, coacem ardeii.

10. Pe un platou, așezăm vinetele coapte.

11. Umplem vinetele cu umplutura de carne pregătită anterior.

12. Pe deasupra, adăugăm ardeii copți, felii de roșii, rozmarin și sucul de roșii. Condimentăm după bunul plac și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.

Pofta buna!

 

Sursa: Bucatarul