Ingrediente:
4 vinete mai subtiri
2 piepti de pui
1 morcov
3 cepe
7 rosii
1 lingurita cu miere
200 g cascaval ras
ulei
sare si piper
Mod de preparare:
Caleste doua cepe in ulei impreuna cu morcovul ras. Adauga rosiile date pe razatoarea mica. Lasa pe foc sa dea in cateva clocote, adauga mierea si sare.
Taie restul de ceapa marunt si caleste-o in ulei. Adauga carnea de pui trecuta prin masina de tocat si stropeste cu putina apa. Presara un praf de sare si piper si lasa sa se inabuse bine.
Taie vinetele pe jumatate, pe lungime, si indeparteaza o parte din pulpa.
Umple vinetele cu amestecul de carne si asaza-le in tava. Toarna sosul de rosii si lasa la cuptor pana se patrund. Spre final, presara deasupra cascavalul.
Sugestie. Sosul de rosii va deveni mai aromat daca adaugi putin oregano.
Pofta buna!
Sursa: Jurnalderetete.md