Îngrășământul din coji de ceapă este folositor pentru plantele din grădină. Conține o mulțime de substanțe hrănitoare precum vitamine B, acid ascorbic, caroten, bor, tocoferol, mangan, dar și nicotinic. Află mai jos cum să îl faci și mai ales cum să îl administrezi. Iată ce trebuie să știi!
Îngrășământ din coji de ceapă
Decoctul de ceapă va stimula creșterea plantelor, dar în același timp va accelera și coacerea fructelor. Mai mult decât atât, cojile de ceapă pot proteja plantele și impotriva dăunătorilor precum afidele.
Mod de preparare:
Pentru prepararea unui îngrășământ pe bază de coji de ceapă o să ai nevoie de aproximativ 20 grame de coji, peste care pui 5 litri de apă fierbinte. Apoi, pune recipientul într-un loc ferit de lumină, unde va sta aproximativ 2-3 zile.
Soluția se va folosi doar diluată, mai exact 1:5. Un litru de soluție îl amesteci cu 5 litri de apă. Apoi, folosind acest decoct de coji de ceapă vei putea uda roșiile, castraveții, pepenii sau dovleceii.
Fertilizarea plantelor cu coji de ceapă le va ajuta sa fie mai puternice împotriva bolilor și mai mult decât atât, vorbim despre un tratament 100% natural, ceea ce înseamnă că nu va dăuna mediului înconjurător și nu va omorî insectele.
Insecticid din coji de ceapă
Mod de preparare:
Pentru a ține afidele la distanță, poți prepara și un insecticid din coji de ceapă. O să ai nevoie de 200 g coajă de ceapă, peste care pui 10 litri de apă caldă.
Soluția se lasă la macerat timp de 24 de ore, după care se va strecura. Tratamentul se aplică săptămânal, după ce plantele au înflorit și până ce fructele s-au format.
Fertilizarea plantelor nu se va face dacă temperaturile sunt foarte ridicate. În același timp, plantele nu trebuie fertilizate imediat după ce au fost udate.
În cazul în care plantele sunt bolnave, acestea trebuie tratate și abia apoi se poate face fertilizarea cu coji de ceapă. Explicatia este destul de simplă, plantele trebuie să lupte împotriva bolilor, nu să fie direcționate către absorbția de nutrienți.
Soluția de coji de ceapă poate fi combinată și cu cenușă de lemn. O să ai nevoie de 20 g de coji, peste care pui un litru de apă clocotită și 2-3 linguri de cenușă. Amestecă foarte bine, iar apoi pune recipientul într-un loc ferit de lumină.
Peste 2-3 zile, îngrășământul va fi gata. Acesta se va dilua înainte de aplicare, așă că un litru de soluție se va amesteca împreuna cu 3 litri de apă. După asta, poți uda plantele.
Pentru ca plantele tale sa creasca sanatoase si puternice, ar trebui sa iei in considerare si urmatoarele sfaturi:
1– Lumina
2 – Substratul
3 – Apa